Skip to Content

Trängselskatt betalar nya vägar

Publicerad den 23 september, 2011

När trängselskatter infördes i Stockholm efter folkomröstningen 2006 var ett av lockbetena för bilisterna att pengarna skulle tillbaka till Stockholmsregionen för att användas till nya vägar och spår. Än så länge har ganska lite betalats tillbaka och socialdemokraterna i riksdagen har gått till attack mot regeringen för att den gömmer pengarna i statens stora kassakista. Nästa år kommer en rejäl utdelning. I finansminister Anders Borgs budget öronmärks 1.239 miljoner av inbetalda trängselskatter för satsningar på infrastruktur i Stockholm. Exakt vad just den här dryga miljarden ska användas till är oklart, men den borgerliga alliansen är överens om att huvuddelen av rängselskatterna ska användas för att bygga Förbifart Stockholm. (www.dn.se)